GeriTavuk Yemeği Tarifleri Püreli hindi budu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Püreli hindi budu tarifi

Püreli hindi budu tarifi

Sofraların vazgeçilmezi olacak bir tarifimiz var sırada: Püreli hindi budu. Kısa sürede kolayca yapabileceğiniz bu yemeği hem klasik bir akşam yemeği seçeneği olarak hem de özel günlerinizde şık bir ürün olarak değerlendirebilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği püreli hindi budu tarifimiz aşağıda. Şimdiden elinize sağlık...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet hindi budu
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • 6 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 5-6 adet çiçek brokoli
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püreli hindi budu tarifi Nasıl yapılır?

Butları yıkayıp üstüne karabiber ve tuz sürün.

Fırın kabına koyun. 3 bardak su ilave edip üstünü kapatın.

175 derecelik fırında 1 saat pişirin.

Soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun.

Üstüne su ilave edin, tuz atıp haşlayın.

Patatesleri blender'da ezin.

Tereyağıyla unu pembeleştirin.

İçine patates püresini atıp 2-3 dakika karıştırın.

1 bardak suya 1 bardak hindi suyu karıştırıp üzerine dökün.

Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocağın altını kapatın.

Kırmızı biber ve brokolileri haşlayın.

Susamı sıvı yağda pembeleştirip irice doğradığınız kırmızı biberi ilave edin.

Brokoliyle de 1-2 dakika çevirip ateşten alın.

Hindinin yanına garnitür olarak koyup servis yapın.