GeriSebze Yemeği Tarifleri Portobello mantarlı vejeburger tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portobello mantarlı vejeburger tarifi

Portobello mantarlı vejeburger tarifi

Et yemiyorsunuz diye burger keyfinden mahrum kalmanıza hiç gerek yok. Portobello mantarıyla yapabileceğiniz bu nefis vegan burger size eti asla aratmayacak. Üstelik o kadar lezzetli ki et yiyenler bile mutlaka denemeli. Mantar sevenlerin gözlerinden kalpler çıkmasını sağlayacak portobello mantarlı vejeburger tarifimiz hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet portobello mantarı
  • 1 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 1 adet beyaz soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Yarım demet roka

Portobello mantarlı vejeburger tarifi Nasıl yapılır?

Portobello mantarlerını yıkayıp, kuruladıktan sonra saplarını kesin. 1 su bardağı su, soya sosu ve taze biberiyeyi karıştırın ve mantarın baş kısımlarını bu sosa koyup, buzdolabınızda 30 dakika kadar bekletin.

Beyaz soğanı kalın ve yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın. Önceden zeytinyağı ile ısıttığınız tavaya soğanlarınızı atın ve kavurun. Balsamik sirke ekleyerek karamelize edin.

Kırmızı dolmalık biberin içini temizledikten sonra şeritler halinde kesin. Yüksek ısıda ısıttığınız tavanızda, beklettiğiniz mantar karışımını ve kırmızıbiberleri karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

Hamburger ekmeklerinizin tabanına önce rokayı dağıtın. Mantar karışımınızı da yerleştirdikten sonra karamelize ettiğiniz soğanlardan ekleyin, burgerlerinizi kapatın ve hazır!