GeriSebze Yemeği Tarifleri Portakallı ve ayvalı kereviz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı ve ayvalı kereviz tarifi

Portakallı ve ayvalı kereviz tarifi
Kerevizin, portakal ve ayva ile lezzetli buluşması...

Kerevizin, portakal ve ayva ile lezzetli buluşması...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet havuç
  • 750 gram kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet ayva
  • 1 adet küp şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz

Portakallı ve ayvalı kereviz tarifi Nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yuvarlak doğradığınız havuç, küp doğradığınız kereviz, patates ve ayvayı ilave edip 1-2 dakika kavurun. Şeker, portakal suyu ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.