Portakallı pilav tarifi

Portakal aromasını sevenler için güzel bir pilav tarifimiz var. Tadı iç pilava benziyor ama kış aylarının altın topu portakal bu pilava enfes bir tat katıyor. En önemli püf noktası ise portakalın ekşi olmamasına dikkat etmek. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu'nun hazırladığı bu tarife herkes bayılacak...

Portakallı pilav tarifi
Portakallı pilav tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet portakal (kabuğu ve suyu)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Pirinçleri Hazırlayın:
    Pirinçleri yıkayın ve tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin.
  2. Kuş üzümlerini Hazırlayın:
    Kuş üzümlerini yıkayıp ılık suya koyun.
  3. Tereyağını ve Zeytinyağını Hazırlayın:
    Tereyağı ve zeytinyağını yayvan bir tencereye alın.
  4. Fıstıkları Kavurun:
    Fıstıkları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
  5. Pirinçleri Kavurun ve Pişirin:
    Pirinçleri yıkayın, suyunu süzün ve fıstıklara ekleyip birkaç dakika kavurun.
  6. Pişirme İşlemini Tamamlayın:
    Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ198 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ11 g
PROTEİN3 g