GeriTatlı Tarifleri Portakallı irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı irmik tatlısı tarifi

Portakallı irmik tatlısı tarifi

Portakallı irmik tatlısı, mis gibi portakal kokusuyla herkesin favorisi olabilecek pratik ve lezzetli bir tatlı. Her evde bulunabilen birkaç temel malzemeyle yapılabilen portakallı irmik tatlısı, serin serin bir lezzet. Siz de görüntüsüyle de hayranlık uyandıran bu nefis tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İşte portakallı irmik tatlısı tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Portakal sosu için:

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Portakallı irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Portakal suyunu şeker ve nişastayla birlikte bir tencereye aktarın ve topak kalmayana kadar karıştırın.

Tencereyi ocağa alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Kalıbı ya da fırın kabını hafifçe ıslatıp koyulaşan portakal sosunu kalıba aktarın.

Oda sıcaklığına gelen sosu buzdolabına kaldırın.

Bir başka tencerede irmik, şeker ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Tencereyi ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvamı koyulaşınca vanilyayı da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Buzdolabında soğuttuğunuz portakallı sosun üzerine irmikli muhallebiyi aktarın ve üst yüzeyini düzleştirin.

Ilınan tatlıyı yeniden buzdolabına kaldırın.

3-4 saat dinlendirdiğiniz tatlıyı ters çevirerek dikkatle kalıptan çıkarın.

Dilimleyip tabaklara aldıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun…