GeriPilav Tarifleri Portakallı hünkar pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı hünkar pilavı tarifi

Portakallı hünkar pilavı tarifi

Pilavı hiç portakallı denemiş miydiniz? Emin olun çok beğeneceksiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram baldo pirinç
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 125 gram kuru üzüm
  • 60 gram kavrulmuş file badem
  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı portakal konsantresi
  • Tuz
  • Sıcak su
  • 500 gram tavuk eti

Portakallı hünkar pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları haşlayın.

Pirinci ayıklayıp bir tencereye alın. Tuzu ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve 1 saat bekletin. Ardından yavaşça karıştırarak bol suda yıkayıp süzgeç yardımı ile iyice süzün

Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın. Pirinci ekleyip 10 dakika kavurun. Kaynayan tavuk suyunun içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. 15 dakika daha kaynatın. Tuz ve portakal suyunu ilave edin ve 4 dakika hızlı ateşte kaynatıp üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika demlenmesini bekleyip kızarmış bademleri ve didiklenmiş tavuk etlerini içine karıştırıp servis yapın.