GeriTatlı Tarifleri Portakal kreması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal kreması tarifi

Portakal kreması tarifi
Lezzetli mi lezzetli portakal kremasıyla tanışın!

Lezzetli mi lezzetli portakal kremasıyla tanışın!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Portakal dilimleri
  • Servis için
  • 2 adet portakal

Portakal kreması tarifi Nasıl yapılır?

Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Kabukların içine portakal kremasından koyup buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.