Pişmeyen pasta tarifi

Zamandan tasarruf etmek isteyenlerin tercihi pişmeyen pasta tarifi fırın gerektirmeden kısa sürede hazırlanabiliyor. Bu özelliği ile tatlıseverlerden tam not alan pişmeyen pasta davetsiz misafirleriniz için de kurtarıcınız olacak. İşte, pişmeyen pasta tarifi detayları...

Pişmeyen pasta tarifi
Pişmeyen pasta tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 buçuk paket kakaolu petibör ya da kakaolu burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz fındık

Kreması için:

  • 1 paket pişmeyen vanilyalı puding
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 100 gram rendelenmiş bitter çikolata
Nasıl Yapılır
  1. Bisküvi Tabanı Oluşturma:
    Bisküvileri ve toz fındığı rondodan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Ardından, kelepçeli yuvarlak bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı tabana sıkıştırarak yayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  2. Puding ve Krema Hazırlığı:
    Toz pudingi 1 su bardağı süt ile, toz krem şantiyi de ayrı bir kapta yine 1 su bardağı süt ile çırpın. Sonrasında bu iki karışımı birleştirerek spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Hindistan cevizini de ilave ederek karışımı homojen hale getirin.
  3. Pastanın Montajı ve Servis:
    Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba aktarın ve düzgünce yayın. Üzerini streç film ile kapattıktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Pastayı kalıptan dikkatlice çıkarıp üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpin. Dilerseniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
  4. Afiyet Olsun! 🍰
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ505 kcal
ŞEKER30 g
YAĞ28 g
PROTEİN12 g