Pişmeyen çikolatalı cheesecake tarifi

Cheesecake, son dönemlerin en sevilen tatlılarından. Ancak pişirme süreci biraz zor ve zahmetli. Ancak bu cheesecake, pişirilmiyor. Malzemeleri çırpıp buzdolabında soğutmanız yeterli. Yoğun çikolata sevenlerin lezzetine bayılacağı pişmeyen çikolatalı cheesecake için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

Pişmeyen çikolatalı cheesecake tarifi
Pişmeyen çikolatalı cheesecake tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

Tabanı için:

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık

Dolgusu için:

  • 400 gram labne
  • 250 gram bitter çikolata
  • 100 mililitre krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için:

  • 200 mililitre krema
  • 150 gram çikolata
Nasıl Yapılır
  1. Bisküvi ve Fındık Hazırlığı
    Bisküvileri ve fındığı blender'dan geçirerek toz haline getirin.
  2. Tabanın Hazırlanması
    Eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kek kalıbına bastırarak düzgün bir taban oluşturun.
  3. Dolgu İçin Çikolata ve Labne Hazırlığı
    Çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kasede labne peynirini alın ve içine pudra şekerini ekleyerek karıştırın. Eriyen çikolatayı bu karışıma ekleyip yavaşça çırpın.
  4. Dolgu Kıvamının Oluşturulması
    Kaseyi buz dolu bir kabın üzerine oturtun ve çırpma işlemine devam ederek kıvamı koyulaşana kadar yüksek devirde çırpın. Son olarak kremayı ekleyip spatula ile nazikçe karıştırarak köpüğü söndürmeden dolguyu hazırlayın.
  5. Cheesecake Montajı
    Soğuyan ve sertleşen tabanın üzerine hazırladığınız çikolatalı dolguyu dökün. Bir sos tenceresinde kremayı kaynatıp içine çikolatayı ekleyerek sosu hazırlayın. Bu sosu cheesecake'in üzerine döküp iyice kaplayarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  6. Sunum ve Servis
    Cheesecake'i buzdolabından çıkarıp kenarlarını sıyırarak kalıptan çıkartın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
  7. Afiyet Olsun! 🍰
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ990 kcal
ŞEKER78 g
YAĞ63 g
PROTEİN15 g