GeriHamur İşi Tarifleri Pişi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pişi tarifi

Pişi tarifi

Bir pazar sabahına pişi kokularıyla uyanmak herkesin hayalidir. Kalabalık kahvaltıların değerli lezzeti pişi kapanın elinde kalıy. Çeşitli yörelerde lokma, hamur kızartması gibi pek çok isimle anılsa da en bilinen adı pişi. Peki ekmek yerine de tüketebileceğiniz pişi nasıl yapılır? Serpme kahvaltılarda yemeye doyamadığınız pişiyi evde yapmak için sizlere basit bir tarif…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Pişi tarifi Nasıl yapılır?

Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı çözdürün.

Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun.

Kalan unu da kıvam alana kadar azar azar ekleyin.

Hamuru 10 dakika kadar yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.

Mayalanmış hamuru merdane ile açın ve açtığınız hamuru su bardağı ile keserek şekillendirin.

Kızmış yağın içerisine atın ve önlü arkalı kızartın.

Kahvaltının yıldızı hazır!