GeriÇorba Tarifleri Pırasalı balkabağı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasalı balkabağı çorbası tarifi

Pırasalı balkabağı çorbası tarifi

Kışın en faydalı sebzesi pırasa, balkabağıyla bir araya gelmiş ve ortaya enfes bir çorba çıkmış. Kaşıklarınız hazır mı? Cevabınız 'evet'se enfes bir tarifle geliyoruz. Üzerinde kruton ekmeklerle muhteşem bir lezzete dönüşen bu çorba içindeki sütüyle de güzel bir protein kaynağı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış balkabağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • 1 pırasa
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 mililitre su
  • 300 mililitre süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kişniş
  • 1-2 yemek kaşığı krema

Pırasalı balkabağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Balkabaklarını kuşbaşı doğrayın, 5-6 kaşık su ilave ederek yumuşayana kadar 15-20 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Pırasayı ince halka şeklinde doğrayın, yıkayın ve tereyağında beş dakika kavurun.

Su ve sütü ısıtın. Kabakları, pırasayı, suyu ve sütü karıştırın, mikserle pürüzsüz hale getirin. Tuzu ve biberi ilave edin. Servis yapmadan üzerine taze karabiber dökün. Arzu ederseniz tane kişniş ve ayrıca krema ilave edebilirsiniz.

Tercih ettiğiniz bir ekmek çeşidini küp küp keserek ve tereyağında soteleyerek 5-10 dakika fırında pişirebilir, hazırladığınız bu krutonlarla da servis edebilirsiniz.