GeriKek Tarifleri Pırasa tavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa tavası tarifi

Pırasa tavası tarifi

Pırasayı sevdiren tariflerden olan pırasa tavası, mücvere benzeyen kolay yapımı ve malzemeleriyle tercih edilen hamur işi tarifleriniz arasında yer alabilir. Özellikle çocuklar için oldukça faydalı ve lezzetli olan pırasa tavası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 adet büyük boy havuç
  • Bir tutam tuz, karabiber

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Pırasa tavası tarifi Nasıl yapılır?

Pırasayı temizleyip güzelce yıkayın.

Pırasaları ince ince doğrayın ve geniş bir kap içerisine alın.

Pırasaları yumuşayıncaya kadar yoğurun, ardından üzerine yumurtaları kırın.

Havucu rendeleyip karışıma ilave edin.

Mısır ununu da kontrollü bir şekilde ekleyip bir yandan da yoğurmaya devam edin.

Son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

Orta boy bir tavada sıvıyağı kızdırın.

İçerisine pırasalı karışımı döküp yayın.

Tavayı kısık ateşte arkalı önlü pişirin.