GeriSebze Yemeği Tarifleri Pırasa sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa sarması tarifi

Pırasa sarması tarifi

Sarmalar ve dolmalar mutfaklarımızın en sevilen lezzetlerinden. Sebzeleri pirinç ve hatta etle birleştirmenin en keyifli yolu olan sarmayı pırasayla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dilerseniz muska şeklinde dilerseniz de ince uzun sarabileceğiniz pırasa sarmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin, afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kalın pırasa

İç harcı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı doğranmış maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Pırasa sarması tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları bıçağın ucuyla yukarıdan aşağı çizerek kat kat ayırın.

Elde ettiğiniz pırasa şeritlerini tuzlu suda birkaç dakika haşlayın.

Haşladığınız pırasaları suyun içinden kevgirle alın. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın.

Tüm iç malzemesini karıştırıp harmanlayın.

Pırasa şeritlerini bir ucuna ya da ortasına pirinçli harçtan koyup dilediğiniz şekilde sarın.

Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirip üzerine pırasaların haşlama suyunu ilave edin.

Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Biraz dinlendirdikten sonra ılık servis edin. Afiyet olsun…