GeriSos Tarifleri Pırasa külü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa külü tarifi

Pırasa külü tarifi

Pırasa külü et yemeklerinin yanına çok yakışan bir garnitür. Adı üzerinde pırasanın hafifçe yakılarak ufalanmasıyla elde ediliyor. Peki pırasa külü nasıl yapılır? Sizin için malzemelerini ve tarifini araştırdık. İşte "Pırasa külü nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dal pırasa
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Pırasa külü tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaların beyaz kısımlarını kesip yeşil parçalarını kenara alın.

Beyaz parçaların en dış katmanlarını kesip elinizle açarak tepsiye yerleştirin.

Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave ettiğiniz pırasaları kızarıp kuruyana kadar fırınlayın.

Ardından fırından çıkarıp ufalayın ve et yemeklerinin yanında servis edin. Afiyet olsun…