GeriSebze Yemeği Tarifleri Pırasa köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa köftesi tarifi

Pırasa köftesi tarifi

Pırasa herkesin sevmediği ancak hem çok lezzetli hem de çok besleyici sebzelerden. Eğer siz de geleneksel pırasa yemeklerinden pek hoşlanmıyorsanız, pırasa köftesi enfes bir seçenek olabilir. Herkesin çok beğeneceğine emin olduğumuz pırasa köftesinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram pırasa
  • 1 adet havuç
  • 150 gram kıyma
  • 1 avuç maydanoz
  • 3 dal taze nane
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasa köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları ortadan ikiye bölüp ince uzun şeritler halinde doğrayın.

Havucu rendeleyin.

Zeytinyağını tavada kızdırıp pırasaları yağda kavurun.

Ardından havuçları da ekleyip sularını çekene kadar kavurmaya devam edin.

Bu esnada maydanoz ve naneyi incecik kıyın.

Tavayı ocaktan almadan önce nane ve maydanozu da ilave edin ve altını kapatın.

Kıymayı derin bir kaseye alıp sebzeleri kıymaya ekleyin.

Biraz soğuduğunda yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve baharatları ilave edin.

Güzelce yoğurduğunuz malzemeyi yuvarlak ve yassı köfteler halinde şekillendirin.

Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayıp köfteleri tavada pişirin.

Bir kağıt havlunun üzerine aldığınız köfteleri ılınınca servis edin. Afiyet olsun…