GeriMutfak Tüyoları Pideli Arnavut paçası tarifi: Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pideli Arnavut paçası tarifi: Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası nasıl yapılır?

Pideli Arnavut paçası tarifi: Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası nasıl yapılır?

Sofraların bereketli yemeklerinden Arnavut paçası tarifi pideli sunumuyla sofralarınıza konuk oluyor. Arnavut mutfağının sevilen tariflerinden pideli Arnavut paçası kolay ve lezzetli sunumuyla hemen aşağıda...

Arnavut Paçası Malzemeleri

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta (bütün)

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı tuzot

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı soğuk su

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı margarin

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kahve kaşığı kırmızı toz biber

Arnavut Paçası Nasıl Yapılır?

Öncelikle unu, yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi derin bir kaba alın ve kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Kıvam alınca 2,5 su bardağı soğuk su ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Ardından tereyağı ve kırmızı toz biberi koyun ve ocağa alın.

Koyulaşıncaya ve göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Sunum için; servis tabağının altına sicak pideleri küp küp keserek yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve en üste sosunu gezdirip sıcak servis edin.

Dilerseniz pastırma ve sucukla da tabağınızı renklendirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False