GeriMutfak Tüyoları Pide tarifi ve yapımı: Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pidenin yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pide tarifi ve yapımı: Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pidenin yapılışı

Pide tarifi ve yapımı: Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pidenin yapılışı
Abone Olgoogle-news

Evde pidenin nasıl yapılacağı araştırılan konular arasında yerini aldı. Ramazan pidesi nasıl yapılır? Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar marketlere de belirli aralıklarla gittikleri için evde ekmek yapmaya başladılar. On bir ayın sultanı ramazan ayının gelmesi ile beraber pide yapımı da yoğun ilgi görmeye başladı. İşte ramazan pidesinin yapılışı…

Pide tarifi ve yapımı, koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Birlik ve beraberliğin arttığı, kardeşlik bağlarının dört bir yanı sardığı mübarek ramazan ayı nisan ve mayıs aylarında idrak ediliyor. İşte ramazan ayına özgü besinlerden olan pide yapımı ve tarifi…

PİDE TARİFİ VE YAPIMI

İşte pide yapımı malzemeleri

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

2 çay kaşığı tuz

6 su bardağı un

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı su

Susam

Çörekotu

Pide tarifi ve yapımı: Evde ramazan pidesi nasıl yapılır İşte pidenin yapılışı

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Mayanın canlanması için birkaç dakika bekledikten sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edin.

Unu ve tuzu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek 10-15 dakika yoğurun.

Hamurunuz istediğiniz kıvama gelince ikiye ayırın.

Hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serip hamuru buraya aktarın.

Elinizi yağlayıp hamuru kenarlarından çekerek büyütün.

Diğer hamura da aynı işlemi yapın.

Hamurlarınızı bu şekilde 15 dakika da tepside mayalandırın.

Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Mayalanan pidelerin üstlerini bıçağın ucuyla çizerek baklava deseni verin.

Hazırladığınız yumurtalı yoğurtlu karışımı pidelerinizin üzerine sürün.

Son olarak zevkinize göre çörekotu ve susam serpin ve fırınlayın.

Pideleriniz kabarıp kızardığında pişmiş demektir.

Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz…

False