GeriSebze Yemeği Tarifleri Peynirli ve domatesli patlıcan yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli ve domatesli patlıcan yemeği tarifi

Peynirli ve domatesli patlıcan yemeği tarifi
Sofranızda tavada patlıcan yemeğine yer açın!

Sofranızda tavada patlıcan yemeğine yer açın!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Fesleğen
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Taze fesleğen

Peynirli ve domatesli patlıcan yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suda bekletip acısını çıkardıktan sonra iyice kurulayın ve zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Domates sosu için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates ve salçaları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Fazla yağını çektirdiğiniz patlıcanları bir tavaya dizin. Üzerine domates sosu ilave edip rendelenmiş beyaz peynir serpin ve ocaktan alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.