GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli gül poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli gül poğaça tarifi

Peynirli gül poğaça tarifi
Kolay yapılışı ve hafifliğiyle mutfaktaki favori tariflerinizden biri olacak.

Kolay yapılışı ve hafifliğiyle mutfaktaki favori tariflerinizden biri olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 460 gram un
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı keçi yoğurdu
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Maydanoz
  • Tuz

Peynirli gül poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaba un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Unlu karışım dışında başka bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı sıvı malzemeye yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun. Hamur toparlanınca 15 dakika buzdolabında bekletin. Bekleyen hamuru silindir haline getirin ve mandalina büyüklüğünde parçalar hazırlayın. Merdane yardımıyla hamuru daire şeklinde açın.

Hamuru bıçakla, pizza dilimler gibi fakat ortasına kadar gelmeden 4 eşit parçaya bölün. Hazırlanan iç harcı tam ortasına koyun. Karşılıklı iki parçayı ortada birleştirin. Daha sonra diğer iki parçayı da ortaya doğru kapatarak gül şeklini verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.