GeriSos Tarifleri Pesto sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pesto sosu tarifi

Pesto sosu tarifi

Bir diğer klasik İtalyan mutfağı sosu da pesto. İçine konan dolmalık fıstıkları kavurmak dışında pişirilmeyen bu sosu hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Tüm malzemeleri blender'a atıp düğmesine basın yeter. Fazlasını ağzı sıkıca kapatılmış bir kavanozda saklayabileceğinizi de unutmayın.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 25 gram dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan

Pesto sosu tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle dolmalık fıstığı 1 kaşık zeytinyağında renkleri biraz değişene kadar kavurun. Fesleğeni, sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kavurduğunuz dolmalık fıstığı blender’a koyun. Eklediğiniz malzemeler, sos kıvamına gelene kadar blender’da çevirin.

Yaptığınız sostan 3 yemek kaşığı 4 kişi için yeterli olacaktır. Sosunuzun kıvamı çok katı olursa zeytinyağı oranını biraz daha arttırabilir ya da makarnanın haşlama suyuyla sosu biraz daha inceltebilirsiniz. Pesto sosunuzu sadece makarnalarda değil, sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz.