GeriKurabiye Tarifleri Perişan kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perişan kurabiye tarifi

Perişan kurabiye tarifi

Perişan kurabiye, yapılışı çok pratik ve çok lezzetli bir kurabiye. Her evde bulunabilen az miktarda malzemeyle yapılan perişan kurabiyenin şekillendirilmesi de oldukça kolay. İşte perişan kurabiyenin malzemeleri ve yapılış aşamaları. Kolay gelsin…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Perişan kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını ve şekeri mikserle iyice çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

Ardından sıvı yağı da ilave edip çırpmayı sürdürün.

Üzüm ve cevizi ekleyip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tarçını azar azar ekleyip güzelce karıştırarak ele yapışmayan bir kıvam elde edin.

Fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdıyla kaplayıp kurabiye hamurundan kaşık kaşık alarak tepsiye dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kurabiyeyi fırına verin.

25-30 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri ılınınca servis edin. Afiyet olsun…