Peri peri soslu tavuk tarifiyle fırında çıtır, acı ve limon aromalı tavuk hazırlayın. Bu tarif, hem tütsülü hem limonlu aromasıyla 'acı sevenlerin bayramı' sayılır. En önemli püf noktası ise limon ve sirke sosunun dengeli kullanımı. Bu iki malzeme, acıyı yumuşatır ve tavuğun içini karamelize eder. Portekiz kökenli bu efsane tarifini deneyerek muhteşem bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte peri peri soslu tavuk tarifi... Şimdiden afiyet olsun!

1 adet bütün tavuk (veya 6 but)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı acı biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı beyaz sirke