Peri peri soslu tavuk tarifi

Peri peri soslu tavuk tarifiyle fırında çıtır, acı ve limon aromalı tavuk hazırlayın. Bu tarif, hem tütsülü hem limonlu aromasıyla 'acı sevenlerin bayramı' sayılır. En önemli püf noktası ise limon ve sirke sosunun dengeli kullanımı. Bu iki malzeme, acıyı yumuşatır ve tavuğun içini karamelize eder. Portekiz kökenli bu efsane tarifini deneyerek muhteşem bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte peri peri soslu tavuk tarifi... Şimdiden afiyet olsun!

Peri peri soslu tavuk tarifi
Peri peri soslu tavuk tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

1 adet bütün tavuk (veya 6 but)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı acı biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı beyaz sirke

Nasıl Yapılır
  1. Tavuğun marine edilmesi
    Bütün malzemeleri blender’da çekip pürüzsüz bir marine sos hazırlayın. Tavukları bu sosa bulayıp buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.
  2. Pişirme aşaması
    Fırını önceden 200°C’ye ısıtın. Tavukları fırın tepsisine dizin. Fırın ısısını 180 dereceye düşürün. 45-50 dakika boyunca, arada bir sosla fırça yardımıyla üzerlerini yağlayarak pişirin.
  3. Servis önerisi
    Yanında ızgara sebze veya kızarmış patatesle servis edin.
  4. Afiyet olsun!
Kapat