GeriZeytinyağlı Tarifleri Pazı kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazı kızartması tarifi

Pazı kızartması tarifi

Hem çok pratik hem de lezzetli olan yemeği çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet yapraklarından ayıklanmış pazı sapı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Pazı kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Pazı sapları ayıklayın. Büyük sapları 2-3 parçaya bölün. Yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta unu az su ile krema kıvamına getirin. İçine yumurtaları kırarak iyice çırpın ve pazı sapları ile karıştırın. Arzu edilen miktarda baharatları ekleyin. Az yağlı tavada her iki tarafını da pişirin.