GeriBörek Tarifleri Patlıcanlı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcanlı börek tarifi

Patlıcanlı börek tarifi
Yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir börek arıyorsanız bu tarif tam da size göre!

Yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir börek arıyorsanız bu tarif tam da size göre!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 100 gram lor peyniri
  • 100 gram çiğ krema
  • 50 gram zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlı börek tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları kavanozdan çıkarın ve süzün. İçine peynirleri de ufalayıp karıştırın. Yufkaları 3 parmak eninde şeritlere bölün. Kestiğiniz yufkaların ilk katına bu karışımdan fırça yardımıyla sürün. İkinci kat yufkayı üzerine koyun ve sonra patlıcan ve lor peyniri karışımını yerleştirin. Bu işlemi yufkaları enine kullanarak yapın. Sonra bu yufkaları gül şeklinde yuvarlayarak 5 santimetre çapında minik gül şekilleri elde edin.

Kalan yumurtanın sarısını da bir fırça yardımıyla hazırlayıp fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.