GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan pizza tarifi

Patlıcan pizza tarifi

Patlıcanın lezzetiyle pizzanın keyfini bir araya getiren bir tarif. Üstelik hamursuz olduğundan kalorisi de çok daha düşük. İşte patlıcan pizza!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 100 gram kaşar peynir rendesi
  • 5 dilim dana jambon
  • 2 diş sarımsak
  • Taze veya kuru fesleğen
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcan pizza tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları bir parmak kalınlığında kesip biraz tuzlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkarın ve iyice kurulayın. Bir fırça yardımıyla iki tarafını biraz sıvı yağ ile yağlayarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180-200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.

Patlıcanlar fırında pişerken biraz yağda minik minik doğradığınız sarımsak ve daha sonra kabuklarını soyup kare kare kestiğiniz domatesleri soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra içine ince ince doğradığınız taze fesleğen, rendelediğiniz kaşar peyniri veya eriyen bir peynir çeşidi ve yine küçük küçük doğradığınız jambonu ekleyin. Bu karışımı tepsideki patlıcanların üzerine paylaştırın.

Servisten 10 dakika önce 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ısıtıp servis edin.