GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan lazanya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan lazanya tarifi

Patlıcan lazanya tarifi

Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Ancak birçok kişi hamur işleri ve makarna tüketmek istemediği için bu lezzetten uzak duruyor. Lazanya yaparken hamur yerine kullanabileceğiniz en uygun malzemelerden biri patlıcan. İtalyanca adı "parmigiana" olan hamursuz patlıcan lazanya tarifini MasterChef'in sevilen şeflerinden Danilo Zanna'nın "Danilo ile Mutlu Tarifler" kitabındaki versiyonuyla karşınıza getirdik. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 kilogram domates
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Patlıcanları bulamak için bir miktar un
  • 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 500 gram mozzarella peyniri
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Yerfıstığı yağı

Patlıcan lazanya tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları yıkayıp kurulayın.

Kabuklarını soyup boyuna 2-3 milimetre kalınlığında kesin.

Patlıcan dilimlerinin üzerine tuz serpip bir kabın içine dizin.

Üzerine bir bez kapatın ve onun üzerinde bir ağırlıkla birlikte 30 dakika bekletin. (Bu işlemi patlıcanın acısını almak için yapmalıyız.)

Sos için domateslerin kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.

Zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar pişirin.

Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin.

Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın.

Dilimleri una bulayıp sıcak, bol yerfıstığı yağında kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün.

Bir fırın tepsisine bir miktar domates sos yayın.

Üzerine bir kat olacak şekilde patlıcan dizip parmesan peyniri serpin.

Sıralamayı bu şekilde malzeme bitene kadar tamamlayın.

En üste domates sos ekleyip ince dilimlenmiş mozzarella peyniri ile sıralamayı tamamlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...