GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan kuşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan kuşu tarifi

Patlıcan kuşu tarifi

“Hamsi kuşunu duymuştuk ama patlıcan kuşu da ne?” diye merak ediyorsanız çok doğru bir yere geldiniz. İnce uzun doğranmış patlıcanların yumurta ve mısır ununa bulandıktan sonra kızartılmasıyla elde edilen bu nefis yemek, özellikle yaz aylarında favoriniz olacak. İşte çıtır çıtır patlıcan kuşu tarifimiz…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Patlıcan kuşu tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup ince uzun doğrayın.

Derin bir tencerede bol suda haşlayın ve sularını güzelce süzdürün.

Süzüp kuruladığınız patlıcanların üzerine tuz serpin.

Yumurtaları gerin bir kasede çırpın.

Mısır ununu da ayrı bir kase koyun.

Sıvı yağı tavada kızdırın.

Patlıcanları önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp yağda kızartın.

Yemeğiniz hazır. Özellikle sarımsaklı domates sosuyla enfes oluyor. Afiyet olsun…