Patatesli yahni tarifi

Patatesli yahni yapmak, hiç bu kadar pratik olmamıştı!

Patatesli yahni tarifiPatatesli yahni tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır
  1. Soğanları Hazırlama
    Soğanları ortadan ikiye bölerek, piyazlık şekilde doğrayın.
  2. Soğanları Kavurma
    Bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış soğanları birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Etleri Pişirme
    Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar etlerle birlikte çevirin.
  4. Malzemeleri Ekleyip Pişirme
    3 su bardağı suyu tencereye ekleyin ve doğranmış patates ile yeşil biberleri katın. 30 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  5. Servis
    Yemeği sıcak olarak servis edin.
  6. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ358 kcal
ŞEKER6 g
YAĞ20 g
PROTEİN24 g