Patatesli mantı tarifi

Mantı tarifleri genelde ya kıymalı oluyor ya da patatesli. Biz bu kez bu iki malzemeyi birleştirip tek bir iç harcı haline getirdik, ortaya enfes bir sonuç çıktı. Sarımsaklı yoğurtla ikram edebileceğiniz patatesli mantı akşam sofralarınızı süsleyecek!

Patatesli mantı tarifiPatatesli mantı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Mantının İç Harcını Hazırlama:
    Mantının iç harcını hazırlamak için, ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patatesi kıymaya ekleyin. Karıştırın ve kenara alın.
  2. Hamuru Yoğurma ve Şekillendirme:
    Temiz bir zemine un yayın, üzerine tuz serpin. Orta kısmını açın ve yumurtaları kırın. Yavaşça unu ekleyerek su yardımıyla yoğurun, sert bir hamur elde edin. Hamuru üç parçaya ayırın ve her birini yufka büyüklüğünde açın.
  3. Mantıların Hazırlanması:
    Açtığınız hamurları 2 santimlik kareler şeklinde kesin. Hazırladığınız kıymalı, patatesli harcı karelere yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
  4. Mantıların Pişirilmesi:
    Hazırladığınız mantıları kaynar tuzlu suda haşlayın, mantılar suyun yüzüne çıkana kadar pişirin.
  5. Servis ve Sunum:
    Haşlanan mantıları süzün ve servis tabaklarına alın. Bir kısmı su olmak üzere suyu tabaklara paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağını, nane ve pul biberle karıştırarak gezdirin.
  6. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1030 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ16 g
PROTEİN44 g