Patatesli hamsi tarifi

Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir yemek tarifi.

Patatesli hamsi tarifiPatatesli hamsi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kılçığı ayıklanmış hamsi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık Aşaması:
    Geniş, yayvan ancak yüksek olmayan bir tencere ya da kapaklı bir tava hazırlayın.
  2. Hamsi Hazırlığı:
    Kılçıkları çıkarılmış hamsileri yıkayın, süzün ve bir tatlı kaşığı tuzla karıştırarak 10 dakika bekletin. Hazırlanan hamsileri sebzelerin üzerini kaplayacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, limon suyu ve ılık su dökün. Orta ısıdaki ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  3. Servis:
    Pişen sebzeli hamsiyi kapağını açmadan 5-7 dakika dinlendirin ve ardından servis yapın.
  4. Afiyet Olsun! 🍽
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ436 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ29 g
PROTEİN19 g