Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
500 gram kılçığı ayıklanmış hamsi
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy patates
1 demet maydanoz
1 adet iri boy kuru soğan
7-8 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
Nasıl Yapılır
Hazırlık Aşaması:
Geniş, yayvan ancak yüksek olmayan bir tencere ya da kapaklı bir tava hazırlayın.
Hamsi Hazırlığı:
Kılçıkları çıkarılmış hamsileri yıkayın, süzün ve bir tatlı kaşığı tuzla karıştırarak 10 dakika bekletin. Hazırlanan hamsileri sebzelerin üzerini kaplayacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, limon suyu ve ılık su dökün. Orta ısıdaki ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Servis:
Pişen sebzeli hamsiyi kapağını açmadan 5-7 dakika dinlendirin ve ardından servis yapın.