Patatesli çilav tarifi

Masterchef düellolarına damga vuran yemekler arasında patatesli çilav en dikkat çekendi. Çok sevilen patates ve pilavı birleştiren bu muhteşem tarif üstelik oldukça kolay. Peki patatesli çilav nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

Patatesli çilav tarifi
Patatesli çilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı et veya tavuk suyu
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Patateslerin Hazırlanması
    Patatesleri inceler şekilde yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Patateslerin Pişirilmesi
    Yağı kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın ve 3-4 dakika kızartın.
  3. Pilavın Hazırlanması
    Yıkanmış pirinçleri ekleyin ve karıştırın, birkaç dakika kavurun. Sonra su ve tuz ekleyin.
  4. Yemeğin Pişirilmesi
    Et suyunu ilave edin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Daha sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  5. Servis ve Sonuç Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ287 kcal
ŞEKER0 g
YAĞ18 g
PROTEİN8 g