Patatesli bazlama tarifi

Kahvaltılarda hafta içi sağlıklı tercihlerden yana olmaya çalışsak da hafta sonları hamur işine doymadan sofradan kalkamıyoruz. Aynı fikirdeyseniz eğer böyle günlerde yüzünüze bir gülümseme yerleştirecek nefis bir tarifimiz var: Patatesli bazlama. Mayalı hamurla yapılan bu yumuşacık lezzetin masada kapışılacağından emin olabilirsiniz.

Patatesli bazlama tarifiPatatesli bazlama tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 bardaktan iki parmak az ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • Yarım bardak instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Nasıl Yapılır
  1. Patates Hazırlığı:
    Patatesleri soyun ve parçalara ayırın. Tencereye koyun ve üzerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Patates Püresi:
    Haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirin. Pul biber, karabiber, nane ve tuz ekleyip karıştırın.
  3. Hamurun Hazırlanması:
    Başka bir kapta kuru maya, ılık süt ve ılık suyu karıştırın. 10 dakika beklettikten sonra sıvı yağ, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin.
  4. Hamurun Şekillendirilmesi:
    Mayalanmış hamurdan parçalar koparın ve unlanmış tezgahta açın. Üzerine patatesli harçtan koyun, aynı boyutta başka bir hamur parçasıyla kapatın ve açın.
  5. Pişirme:
    Hazırladığınız hamurları ısıtılmış yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin. Sonra tereyağıyla yağlayarak servis yapın.
  6. Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ851 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ20 g
PROTEİN26 g