GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates oturtma tarifi

Patates oturtma tarifi

Lezzetli, doyurucu ve ekonomik patatesten güzel ne var? Kızartması da nefis olur haşlaması da… Her yemeğe yakışır ama tek başınayken de zevkle yenir. Sizin için patatesle yapılan en nefis yemeklerden biri olan patates oturtmanın tarifini hazırladık. Lezizz farkıyla patates oturma tarifimiz hemen aşağıda… Afiyet olsun!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 500 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Patates oturtma tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup yuvarlaklar halinde ince ince dilimleyin ve bol suyla yıkayın.

Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları ve maydanozları incecik kıyın.

Sıvı yağı tavada ısıtıp kıymayı kavurun.

Soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Domates, maydanoz, baharatlar ve suyu ekleyip domatesler eriyene kadar pişirin.

Patateslerin yarısını yağladığınız fırın kabına dizin.

Kıymalı sosu patateslerin üzerine yayıp sosun üzerine yeniden patatesleri dizin.

En üstteki patatesleri hafifçe yağlayıp üzerini alüminyum folyoyla kapatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Kabı fırına verip patatesler pişene kadar pişirin.

Patatesler pişince folyoyu çıkarıp patatesler kızarana kadar yeniden fırınlayın.

Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip soğumadan servis edin.