GeriAtıştırmalık Tarifleri Patates Burger Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates Burger Tarifi

Patates Burger Tarifi

Ev hanımlarının yakından ilgilendiği patates köftesini burger’de deneyimlemeye ne dersiniz? Oldukça lezzetli ve sağlıklı bir tarif ortaya çıkacağına emin olabilirsiniz. Burger’in iç malzemelerini ise dilediğiniz yeşilliklerle renklendirerek zenginleştirebilirsiniz. İşte patates burger tarifi ve malzemeleri…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet rendelenmiş patates
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Burger hazırlamak için;

  • 4 adet burger ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 dilim dana bacon
  • 200 gram füme dana eti (dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı su
  • 4 dilim cheddar peyniri
  • 3 yemek kaşığı burger sosu

Patates Burger Tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri rendeleyin ve suyunu iyice sıkıp ayrı bir kaba aktarın.

Üzerine tuz, karabiber, sirke ve galeta ununu ilave edip şekil alabilecek kıvama gelene dek yoğurun.

Hamburger ekmeğinin boyutunda patatesli harçtan parçalar alıp şekil verin ve kızdırılmış ayçiçek yağında altın rengi bir kabuk oluşana kadar kızartın.

Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın.

Ardından dana baconları kızartın.

Tavanın içinde kalan yağ ile hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını kızartın.

Aynı tavada parçalara ayrılmış dana füme etlerini 1 dakika kadar kavurun. Üzerine su, pekmez ve hardalı ekleyip soteleyin.

Pişmiş olan füme eti 4 hamburger ekmeğine eşit miktarda paylaştırın.

Üzerlerine cheddar peynirlerini dizip kapağını kapatın ve 2-3 dakika kısık ateşte peyniri eritin.

Hamburger ekmeğinin alt tabanına burger sosunu sürün. Ardından patates köftesi, dana bacon, cheddar peynirli füme etini ekleyin.

Son olarak hamburger ekmeği üzerine kapatıp sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun…