GeriRamazan Lezzetleri Pastırmalı paçanga böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı paçanga böreği tarifi

Pastırmalı paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği, ara sıcak denince ilk aklımıza gelen lezzetlerden. Özellikle pastırma sevenlerin gözdesi olan bu börek, doğru şekilde yapılırsa gerçekten lezzetine doyum olmuyor. İç harcı dil peynirinin yanı sıra domates ve biberle de şenlenen paçanga böreği tarifimizi siz de denemelisiniz. Dilerseniz iftara hazırlayın, dilerseniz akşamdan sarıp sahurda sıcak sıcak kızartın. Her şekilde mükemmel…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Pastırmalı paçanga böreği tarifi Nasıl yapılır?

Pastırmayı ufak ufak doğrayın. Dil peynirini ince uzun şeritler halinde kesin.

Domatesleri ve biberleri de küp küp doğrayın.

Yufkaların her birini 4 eşit parçaya ayırın. (Toplam 12 adet yufkanız olacak.)

Süt ve yumurtayı çırpıp yufkaların üzerine sürün.

Yufkaların geniş kısımlarına biraz pastırma, biraz dil peyniri, biraz da domates ve biber ekleyin.

Kızartırken akmaması için kenarlarını içe doğru kapatarak böreğinizi sarın.

Yufkanın ucunun yapışması için biraz yumurta sürebilirsiniz.

Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp böreklerinizin her tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…