GeriRamazan Lezzetleri Pastırmalı kanepe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı kanepe tarifi

Pastırmalı kanepe tarifi

Kanepeler misafir ağırlamak söz konusu olduğunda oldukça pratik ve lezzetli seçenekler. Ekmeğin üzerine yerleştirilen malzemelerin tamamen yapan kişinin yaratıcılığına bağlı olduğu kanepeyi biz bu kez ramazan sofralarının vazgeçilmezleri iftariyeliklerle yaptık. Pastırma, kaşar ve kuru domatesin başrolü oynadığı bu kanepeleri siz de çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet baget ekmek
  • 12 dilim pastırma
  • Tereyağı
  • Kaşar
  • Kurutulmuş domates

Pastırmalı kanepe tarifi Nasıl yapılır?

Ekmeği verev dilimleyin.

Dilimlerin üstlerine tereyağı sürün.

Kaşarı rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin ve ekmekleri fırına verip kaşarları birkaç dakika eritin.

Çıkarınca pastırma dilimlerini mümkünse şekil vererek ekmeklerin üzerine yerleştirin

Son olarak zeytinyağında yumuşamış kuru domates parçalarını da pastırmaların üzerine yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun…