GeriHamur İşi Tarifleri Pastane poğaçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastane poğaçası tarifi

Pastane poğaçası tarifi

Fırından yeni çıkmış sıcak poğaça kadar lezzetli şey az bulunur. Hele ki bu puf puf kabaran mayalı pastane poğaçasıysa yerken birkaç parmağınızı kurban edebilirsiniz. Eğer siz de nefis bir pastane poğaçası tarifi arayanlardansanız, pratik tarifimize bir göz atmalısınız. Denediğinizde bu poğaçaya şans vermekle doğru bir şey yapmış olduğunuzu göreceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 su bardağı peynir
  • Maydanoz

Pastane poğaçası tarifi Nasıl yapılır?

Bütün hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun ve hamur 2 katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.

Mayalandıktan sonra hamurdan parçalar kopararak avuç içinde açın. İçine peynirli maydanoz karışımını koyup kapatarak yuvarlayın. Hafifçe bastırarak tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede 30 dakika pişirilir.