Parmesan peynirli somon tarifi

Balık ve süt ürünlerini çoğunlukla bir arada tüketmekten kaçınıyoruz ancak belli kurallara dikkat edildiğinde, bu ikiliyi bir araya getirmenin hiçbir zararı yok. Örneğin somon ve parmesan peynirini bir arada kullandığımız bu tarif. Somon filetoların üzerini kaplayacağınız parmesanlı sosun yemeğinize yapacağı katkıya siz bile inanamayacaksınız.

Parmesan peynirli somon tarifi
Parmesan peynirli somon tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 5 adet küçük boy somon fileto ya da 1 adet bütün somon fileto
  • Yarım su bardağı kuru ekmek parçaları
  • Yarım su bardağı parmesan peyniri
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Tereyağını Eritme
    Tavaya tereyağı ekleyin ve eritin. Tereyağı tamamen eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
  2. Baharatlı Karışımı Hazırlama
    Eritilmiş tereyağına rendelenmiş parmesan peyniri, doğranmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı homojen bir şekilde birleştirmek için iyice karıştırın.
  3. Somon Hazırlığı
    Somonları iyice yıkayın ve kurulayın. Fırın kabına dizin ve hazırladığınız baharatlı karışımı somon filetoların üzerine eşit şekilde paylaştırın.
  4. Pişirme
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında somonları 10-15 dakika pişirin. Pişirme süresi bitince fırından alın.
  5. Servis
    Pişmiş somonları limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ340 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ22 g
PROTEİN21 g