GeriTatlı Tarifleri Parmak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmak tatlısı tarifi

Parmak tatlısı tarifi

Farklı bir şerbetli tatlı arayanlara parmak tatlısını önerebiliriz. İçi kıtır kıtır ceviz, badem ve fındıkla dolu olan parmak tatlısını yiyip de beğenmeyen yok. Siz de sevdiklerinize değişik bir tatlı sunmak istiyorsanız parmak tatlısını mutlaka denemelisiniz, pişman olmayacaksınız.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un

İçi için:

  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem karışımı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üstü için:

  • 1 çay bardağı irmik

Parmak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetle başlayın. Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alın.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın.

10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.

Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin.

Ceviz, fındık ve bademi robottan geçirin. Şeker ve tarçını da ekleyip karıştırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine tarçınlı harçtan koyun. Kapatıp elinizle ince uzun köfte şekli verin.

Hazırladığınız köftelerin her tarafını bir tabağa koyduğunuz irmiğe güzelce bulayın.

Fırın tepsisini yağlayıp tatlıları tepsiye dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Üstleri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın.

Ilınınca soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.

Tatlılar şerbeti çekince afiyetle yiyin.