GeriÇorba Tarifleri Para para çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Para para çorbası tarifi

Para para çorbası tarifi

Para para çorbası bir tür köfteli, nohutlu ve hamurlu çorba. İçindeki bol malzemesi sayesinde oldukça doyurucu bir hal alan bu nefis çorbayı siz de evinizde yapıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Yapım aşamaları biraz uzun olsa da lezzeti her şeye değen para para çorbasını mutlaka deneyin. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köftesi için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Un

Çorba için:

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Para para çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bol suda haşlanmaya bırakın.

Köfte için soğan ve sarımsağı rendeleyin.

Zeytnyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar yağda kavurun.

Bu malzemeyi kıymaya ilave edin.

Galeta unu, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz kıyma harcından minik misket köfteler yapın.

Köftelerinizi unladığınız tepsiye yayıp kenara alın.

Çorba için tereyağını tencerede kızdırıp salçaları ilave edin.

Salçaların kokusu çıkınca domates püresini de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Üzerine 1 litre sıcak su ekleyip kaynatın.

Çorba kaynayınca haşlayıp süzdüğünüz nohudu, köfteleri ve erişteyi tencereye ekleyin.

Köfteler piştiğinde tuz ve baharatları da tencereye ekleyin ve köfteleri ezmeden karıştırın.

Bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı sıcak servis edin. Afiyet olsun…