GeriHamur İşi Tarifleri Papatya poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Papatya poğaça tarifi

Papatya poğaça tarifi
Görünüşü kadar tadı da hoş olan bu poğaçaları sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin.

Görünüşü kadar tadı da hoş olan bu poğaçaları sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
İç malzemesi için:
  • Bir parça böreklik beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Ortası için:
  • 1 parça böreklik beyaz peynir
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Papatya poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alıp yaş mayayı ekleyin. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Azar azar unu ilave edin. Unun üzerine şeker ve tuzu serpip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda hamur 2 katına erişinceye kadar mayalandırın.

Mayalanan hamurdan poğaçanın tabanını oluşturacak yuvarlak parça için ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapın. Bu topların içine peynir ve ince kıyılmış maydanozu yeteri kadar koyup yuvarlayın. Topları yuvarlağın kenarlarına biraz içeriye doğru koyun.

Biberleri ince ince, maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın. Bu harcı ortadaki boşluklara doldurun. Topların ve alttaki yuvarlağın kenarlarına yumurta sarısı sürün. Topların üzerine çörek otu serpin.

175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.