GeriTatlı Tarifleri Panna cotta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Panna cotta tarifi

Panna cotta tarifi

Panna cotta, İtalyan mutfağının ünlü tatlılarından biri. Bu nefis tatlının orjinali jelatinle hazırlanıyor. Ancak evde jelatin kullanmadan da yapabilirsiniz. Peki jelatinsiz panna cotta nasıl yapılır? İşte jelatinsiz panna cotta tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı krema
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

    Sosu için:

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ahududu ya da böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı su

Panna cotta tarifi Nasıl yapılır?

Süt ile kremayı bir tencereye alıp ve 1 dakika kadar çırpın.

Şeker, nişasta ve vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.

Daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladığında kısık ateşte 2 dakika kadar daha pişirin.

Kaseleri suyla çalkalayıp ıslatın. Hazırladığınız karışımı kaselere bölüştürün.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp donmasını bekleyin.

Diğer taraftan da sos malzemelerini küçük bir tencerede birleştirip blender’la ezerek püre haline getirin.

Püreyi ocağa alın kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Panna cotta’ları kaseden ters çıkarıp üzerine ahududulu sosu gezdirip servis edin. 

Afiyet olsun…