GeriMeze Tarifleri Pancarlı humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı humus tarifi

Pancarlı humus tarifi

Geleneksel mezelerimizden olan humus son dönemde haklı popülerliğini yeniden kazandı. Özellikle içine eklenen pancar, avokado gibi malzemelerle lezzetli katlanan humus her sofrada mutlaka bulunmalı. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül sizin için güzel bir pancarlı humus tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet pancar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 12 dal taze kekik
  • 2 çay kaşığı tuz

Humusu hazırlamak için:

  • 2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2 adet limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarlı humus tarifi Nasıl yapılır?

Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın.

175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.

Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.

Haşlanan pancarın kabuklarını kağıt havlu yardımıyla soyun.

Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender'da çekin.

Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin. Afiyet olsun...