GeriSalata Tarifleri Pancarlı bulgur salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı bulgur salatası tarifi

Pancarlı bulgur salatası tarifi

Kısır özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden ama her gün kısır yemekten de haklı olarak bıkıyor insan. Bu durumda devreye farklı bulgur salataları giriyor. Örneğin bu salata şalgam suyu ve pancarla yapılıyor ve iştah açıcı rengine de lezzetine de doyum olmuyor. Tarifini merak ettiniz değil mi? O zaman hemen gelsin. İşte pancarlı bulgur salatasının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı orta boy bulgur

Pişirmek için:

  • 2 su bardağı şalgam suyu

İç malzemesi için:

  • 1 adet büyük boy haşlanmış pancar
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarlı bulgur salatası tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru tencereye alıp şalgam suyunda pilav pişirir gibi haşlayın.

Kaynamaya başladığında altını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.

Salata kasesine aktardığınız bulguru soğumaya bırakın.

Bu esnada yeşillikleri ince ince kıyın.

Pancarı küp küp doğrayın ya da rendeleyin.

Bulgur soğuduğunda tüm malzemeyi bir araya getirip güzelce harmanlayın.

Limon suyu, zeytinyağı ve tuzdan elde ettiğiniz sosu salatanın üzerine gezdirin.

Bekletmeden servis edin. Afiyet olsun…