GeriÇorba Tarifleri Ovmaç çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ovmaç çorbası tarifi

Ovmaç çorbası tarifi

Ovmaç ya da oğmaç, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde karşımıza çıkabilen bir çorba. Kelime olarak ‘ovmak’ fiilinden geliyor çünkü un ve su karışımı elle ovalanarak çorbaya katılıyor. Bu tarifimiz Bolu usulü ovmaç çorbası. Siz de bu tarifi evinizde denemek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 litre sıcak su

Ovmaç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Una yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin.

Bir yandan birbirine yapışmayacak elinizle ufalayın.

Tereyağını tencerede eritip salçayı ilave edin ve birkaç dakika kavurun.

Sıcak suyu ve tuzu ilave edin.

Son olarak ovmaçları da azar azar karıştırarak çorbaya ekleyin.

Çiğ un tadı gidene kadar pişirdiğiniz çorbayı sıcak servis edin. Afiyet olsun…