GeriSos Tarifleri Otlu tereyağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu tereyağı tarifi

Otlu tereyağı tarifi

Özellikle kızarmış ekmekle uyumu tartışmasız olan otlu tereyağı, şinitzel gibi yemeklerin servisinde lezzeti artırıcı bir unsur olarak da kullanılabiliyor. Evde kolayca yapıp afiyetle yiyebileceğiniz otlu tereyağının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • 2 dal dereotu
  • 2 dal biberiye
  • 2 dal maydanoz
  • 1 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Otlu tereyağı tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını oda sıcaklığında kolayca çalışabileceğiniz kadar yumuşatın.

Maydanoz, dereotu ve taze soğanları incecik kıyın.

Tarhun otunu elinizle ufalayın. Biberiyeyi de elinizle koparın.

Sarımsağı ezin.

Tüm malzemeyi tereyağına ekleyip güzelce harmanlayın.

Streç filmi ya da pişirme kağıdını mutfak tezgahına serin.

Ortasına hazırladığınız otlu tereyağını yerleştirip güzelce sararak bir silindir elde edin.

Kağıdın ya da strecin iki ucunu bağlayın.

1 saat dondurucuda beklettiğiniz tereyağını dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...