GeriPilav Tarifleri Osmanlı pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osmanlı pilavı tarifi

Osmanlı pilavı tarifi

Osmanlı saray mutfağında pilavların çok önemli bir yeri var. Özellikle kuru yemiş ve kuru meyvelerle lezzetlenen pilavların bazıları günümüze kadar yaşamını sürdürmüş durumda. Bu pilavlardan bir tanesinin tarifini hazırladık sizin için. İç pilav olarak da bilinen bu bademli, cevizli, üzümlü, kayısılı Osmanlı pilavını mutlaka denemelisiniz. İşte tarifimiz…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet badem
  • 3-4 adet ceviz
  • 1 paket kuş üzümü
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 damla limon suyu
  • Tuz

Osmanlı pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Ceviz içi ve bademi 10-12 saat önceden ıslatın.

Pirinçleri ılık tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Ardından bol suyla güzelce yıkayıp süzün.

Diğer yanda soğanları yemeklik doğrayın.

Kayısıları da ufak ufak doğrayın.

Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırın.

Soğanları yağda kavurun.

Dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun.

Ardından pirinci, cevizi, bademi, kuru kayısıyı ve kuş üzümünü ekleyip biraz daha kavurun.

Et suyu, tuz, baharat ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.

2 dakika kadar kaynattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun…