GeriHamur İşi Tarifleri Ördek gözleme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ördek gözleme tarifi

Ördek gözleme tarifi

MasterChef’te yarışmacıların karşısına özellikle eleme ve dokunulmazlık turlarında çıkan, şeflerin imzasını taşıyan yemeklerin tarifleri, seyirciler taradından da merak ediliyor. Bunlardan bir tanesi de Şef Somer Sivrioğlu’nun yemeği ördek gözleme oldu. Geleneksel lezzetimiz gözleme ile Çin mutfağının sevilen yemeklerinden ördek dürümünü birleştiren ördek gözleme, Somer Sivrioğlu’nun sosyal medyada paylaştığı tarifle sizinle…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 9 diş sarımsak
  • 1 kilogram ördek but
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 200 gram hellim peyniri
  • 125 mililitre zeytinyağı
  • 80 gram badem
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 200 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Servis için:

  • 2 dal taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • Kişniş
  • 4 adet chili biber
  • Hoisin sos

Ördek gözleme tarifi Nasıl yapılır?

2 adet soğanı dörde bölün, havuçları dörde bölün, 5 diş sarımsağı ezin ve büyük bir tencereye koyun.

Ördek butlarını, defne yaprağını, tuz ve karabiberi ekleyin ve suyu üzerini kapatacak kadar doldurup orta ateşte kaynatın.

Ocağın altını kısın ve ördek butları tamamen pişene kadar 1,5 saat kısık ateşte pişirin

Bu arada kalan soğanı doğrayın ve kalan sarımsağı ezin.

Nane ve maydanozu saplarından ayırın ve ince doğrayın.

Hellimi ince rendeleyin.

Ördek butlarını pişme suyundan çıkarın soğuması için bekletin ve sonra etleri kemiklerinden ayırın.

Ördek etini kıyın, kemikleri ve pişme suyunu atabilirsiniz.

Zeytinyağını bir tavaya alarak orta ateşte ısıtın.

Bademleri ekleyin ve tavayı sallayarak 2 dakika kavurun.

Doğranmış soğanları ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika pişirin.

Sarımsağı, biber salçasını ve ördek etlerini ekleyin.

3 dakika daha pişirin.

Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Vişneleri ikiye bölün ve ördekli karışıma ekleyin.

Maydanoz, limon suyu, nane ve hellimi ekleyin ve karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin iki kenarından ufak kesikleri alıp orta noktasına yerleştirin.

Üzerine ördekli harcı koyun ve kenarlarını ortaya doğru kare olacak şekilde birleştirin.

Son kenarı yapıştırmadan önce yumurta sürün ve birbirini tutmasını sağlayın.

1 yemek kaşığı tereyağını yüksek ateşte ısıtın.

Bir gözlemeyi alın ve katlanmış tarafları alta gelecek şekilde 3 dakika kızartın, sonra çevirerek diğer taraflarını 1dakika pişirin.

Kağıt havlu üzerine alın ve kalan işlemleri kalan gözlemelere de uygulayın

Yeşil soğanın kalın kabuğunu ayırın ve 8-10 santimetre arası boyutlarda kesin.

Salatalığı çekirdeklerini almayacak şekilde uzunlamasına kesin, kestiğiniz salatalıkları yeşil soğanlarla aynı boyda kesin.

Pişirdiğiniz gözlemeyi ortasına salatalık ve yeşil soğanları koyarak rulo şeklinde sarın.

Sardığınız gözlemeyi eşit aralıklarla yuvarlak şeklinde kesin.

Chili biber, kişniş, salatalık ve hoisin sos ile lezzetlendirin sıcak servis edin.

HOİSİN SOS TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Afiyet olsun.