GeriKahvaltılık Tarifleri Omaç tarifi (Kahvaltılık)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Omaç tarifi (Kahvaltılık)

Omaç tarifi (Kahvaltılık)

Yozgat'ta farklı şekilde hazırlanan omaç tarifi merak edilen lezzetler arasında yer alıyor. Pratik bir kahvaltılık olan omaç tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet köy yufkası
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz

Omaç tarifi (Kahvaltılık) Nasıl yapılır?

Öncelikle köy yufkasını küçük parçalara ayırın ve tavaya alın.

Üzerine tereyağını ekleyip, orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kavurun.

Ardından yufkayı tavanın bir kenarına alın.

Tavanın boş kalan yarısına yumurtayı kırın ve pişirin.

Yufkaların çıtırlığını kaybetmemesi için yumurtayı yufkanın üzerine kırmamaya özen gösterin.

Pişmeye yakın, yumurtayı yufkalarla karıştırın ve tuzunu ekleyin.

Pişen omacı, yine köy yufkasının içine sararak da yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...