Narlı ve kestaneli pilav tarifi

Nar ve kestanenin pilava kattığı bu değişik lezzete bayılacaksınız...

Narlı ve kestaneli pilav tarifiNarlı ve kestaneli pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 600 gram pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 200 gram nar
  • 250 gram haşlanmış kestane
  • 150 gram kuş üzümü
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 2 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 mililitre zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır
  1. Dolmalık Fıstık ve Soğanları Kavurma
    Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin. Dolmalık fıstıkları kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavurun.
  2. Pirinçleri Ekleyip Kavurma
    Pirinçleri tencereye ilave edin ve 10 dakika boyunca karıştırarak kavurun.
  3. Tavuk Suyu ve Baharatları Ekleme
    Tavuk suyunu ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. Karışımı 20 dakika kısık ateşte pişirin, arada karıştırarak ocakta tutun.
  4. Kestane ve Kuş Üzümünü Ekleyip Dinlendirme
    Pişirme işlemine yaklaştığınızda, kestaneleri ve kuş üzümlerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  5. Servis ve Sunum
    Pişirilen pilavı servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri serpip, sıcak olarak servis yapın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ742 kcal
ŞEKER47 g
YAĞ36 g
PROTEİN12 g